keskiviikko 15. syyskuuta 2010

Blogista ja sen pitäjästä

Aloitin yksityisenä perhepäivähoitajana syksyllä 2007 keskimmäisen lapseni ollessa 2-vuotias. Reilun vuoden jälkeen huomasin olevani raskaana ja äitiyslomalle jäin kesänkorvalla 2009. Perhepäivähoitajan töitä kertyi kahden nuorimman lapseni välissä reilut puolitoista vuotta. Pidin työstäni valtavasti ja jo äitiyslomalle jäädessäni oli selvää, että tulen samassa työssä jatkamaan hoitovapaani jälkeen. Hoitovapaata on näillä näkymin tarkoitus jatkaa heinäkuun 2011 loppuun. Haluan, että kuopukseni ehtii täyttää 2-vuotta ennen hoitolasten tuloa. Lisäksi tänä talvena kiirettä piisaa aivan riittämiin kolmen oman alle kouluikäisen kanssa. Pojista toisen käydessä esikoulua kaikkina arkipäivinä ja toisen kerhoa kolme kertaa viikossa. Ensi syksynä esikoinen onkin sitten jo koulussa ja keskimmäinenkin eskarissa, mikä helpottaa arkea huomattavasti.

Miksi sitten olen täällä jo nyt? En oikein itsekään tiedä ;) Alkaneen syksyn aikana perhepäivähoitoasiat ovat putkahtaneet esiin vähän siellä sun täällä. Ensin keksimmäistä kerhoon viedessä huomasin seinällä lapun, jossa kaipailtiin uusia ostopalveluhoitajia. Sitten netissä surffaillessani päädyin upeisiin perhepäivähoitajien blogeihin, jotka ovat ilmestyneet "poissaoloni" aikana. Pidin blogia jo ennen äitiyslomalle jäämistäni osoitteessa http://arjessa.vuodatus.net mutta halusin aloittaa uuden blogin puhtaalta pöydältä ja uudessa paikassa, koska pidän enemmän bloggerin editorista ja ominaisuuksista. Ajatus töiden aloittamisesta aiottua aiemmin on alkunut hiipiä mieleen, mutta katsotaan nyt. Ainakaan tämän vuoden puolella se ei tule tapahtumaan.

Blogi tulee siis käsittelemään perhepäivähoitajan arkea sen jälkeen kun työt uudelleen aloitan. Siihen saakka täällä todennäköisesti on melko hiljaista satunnaisia päivityksiä lukuunottamatta. Ajattelin vähitellen kuitenkin muokkailla sivuja valmiiksi ja mahdollisesti siirtää vanhasta blogista joitakin askarteluideoita ynnä muita tänne uudelle puolelle.

2 kommenttia:

  1. Heips Memmu! Löysin nämä sinun uudet sivusi. Mukava oli lukea taas kuulumisiasi. Meillä arki on vauhdikasta, Aku on jo 2 vuotias ja töitä olen tehnyt jo yli vuoden äippäloman jälkeen. Hoidossa minulla on 1, 2, 4, 4 vuotiaat lapset. Kuulostellaan taas kunhan työt aloitat ja olet useammin täällä tai sitten vaikka hoitopaikka sivuilla.
    Keväisin terveisin Sarppa

    VastaaPoista
  2. Heippa Sarppa! Kiva, kun olit löytänyt tänne ja jättänyt kommenttia :) Niin ne meidän pienet vain kasvaa! Meillä juhlitaan 2-vuotissynttäreitä heinäkuussa, ja työt aloitan elo- tai syyskuussa riippuen vähän millaisia lapsia kunnalla on tarjolla.

    VastaaPoista